ある日のご飯
常夏のまめちけ地方、ココナツは生活に根付いた食材です。
簡単に中のジュースがいただけるココナツを購入しました(ココナツについては「凄いぞココナツ🥥」2021-01-26投稿。を併せてお読み頂けますと幸いでございます)
飲み終わった後、柔らかい中の果肉をスプーンで削って蜂蜜をかけていただき、残りで海老とココナツの炒め物を作ってみました。
出来上がってみたら思いのほか量が少なく、分かりづらい写真になりすみません。
でもオリーブオイルと塩胡椒のシンプルで優しいお味で満足しました。
分かりづらい写真を載せてしまったので、お詫びにこちらの映え写真も載せておきます。先日アパートの併設ホテルレストランでいただいたデザートです。
抹茶クリームムースの甘さと苦さが絶品でした。
One day cooking
Since Mamechike lives in the everlasting summer, coconut is an ingredient rooted in daily life.
I bought a coconut that I can easily get the juice inside (For coconut, I posted " 凄いぞココナツ🥥 Amazing coconut 🥥 " on January 26, 2021. I hope you can read it together)
After I finished drinking, I had the soft flesh scraped with a spoon and sprinkled with honey, and other than, I made a stir-fried shrimp and coconut.
When I finished it, the amount was unexpectedly small and I'm sorry for the confusing photo.
But I was satisfied with the simple and gentle taste of olive oil and salt and pepper.
I have posted a photo that is difficult to understand, so I apologize for the inconvenience.This is the dessert I had at the restaurant of the hotel attached to the apartment the other day.
The sweetness and bitterness of the matcha cream mousse was excellent.